تکنولوژی, مانیتور لمسی

مانیتورهای لمسی

زمان تخمین زده شده مطالعه: 3 دقیقه

مانیتور لمسی (Touch Screen Monitor)

مانیتورهای لمسی از چه ساخته شده اند؟ از یک نمایشگر LCD به همراه لایه‌های مخصوص که برای دریافت دستورات ورودی از طریق تاچ می باشند تشکیل شده‌اند. مانیتورهای لمسی امروزه مورد استفاده همه ی افراد قرارمی گیرند و تقریبا تمام مردم جهان با مانتیورهای لمسی کارکرده‌اند. برای مثال گوشی‌ها، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌هایی که دارای پنل لمسی می باشند و خیلی از لوازم الکترونیکی دیگر که امروزه در طول روز مورد استفاده ما قرار می گیرند

انواع مانیتور لمسی

مانیتورهای لمسی دارای دو مدل می‌باشند. نوع اول آن خازنی و نوع دوم مقاومتی نام دارد. غالبا در طراحی صفحات لمسی از نوع خازنی استفاده می‌شود.

مانیتورهای لمسی خازنی: مدل خازنی بسیار مشابه مدل مقاومتی می‌باشند. تنها تفاوتی که بین این دو وجود دارد این است که مختصات وارد شده x و y در این مدل دارای بارالکتریکی ثابت هستند. با هربار لمس این صفحه نمایش‌ها، میدان الکتریکی در دستان شما تغییری در خازن‌ها ایجاد می‌کند. این تغییر توسط سنسورها به ثبت می‌رسد و نهایا تشخیص این که کجا لمس شده است صورت می‌گیرد.

مزایا و معایب مانیتورهای خازنی

مزیت اصلی مانیتورهای خازنی، تعدادبالا همزمان تاچ می‌باشد. این نمایشگرها به دلیل ساختار خاص خود، فقط به حرارت واکنش می‌دهد. درنتیجه اگر از شی به جر دستان خود استفاده کنید، این صفحات واکنشی نخواهند داشت. همچنین این نوع قیمت بالاتری نسبت به نوع دیگر این نمایشگرها دارد و همین نکات منجر به کاهش تقاضا به اینگونه نمایشگرها شده است.

مانیتورهای لمسی مقاومتی

مانیتورهای لمسی مقاومتی: این مانیتورها دارای لایه‌های مقاومتی می‌باشند. در زیر صفحه‌ نمایشگر این نوع، صفحه‌ای قرار دارد و میان این دو، مقاومت کار گذاشته شده‌اند. با هربار لمس، فاصله این دو صفحه کاهش می‌یابد که منجر به تشکیل جریان الکتریکی می‌شود. جریان ایجاد شده، موجب تولید میدان الکتریکی می‌شود که با تغییر این میدان دستگاه نقطه لمس را تشخیص می‌دهد.

مزایا و معایب مانیتورهای مقاومتی

بر خلاف نوع خازنی این مانیتورها که به حرارت واکنش نشان می‌دادند، این نوع حساسیت به ضربه دارد. این امر موجب می‌شود تا مانیتورهای مقاومتی، حتی به خودکار واکنش دهند.

قیاس سیستم‌های لمسی و کامپیوترهای معمولی

کامپیوترهای امروزه، همه دارای موس و کیبورد هستند که با نبود هر یک، کارایی خود را از دست داده و غیرقابل استفاده می‌شوند. این در حالی است که مانیتورهای لمسی به کمک تکنولوژی تاچ، به ورودی جداگانه‌ای نیاز نداشته و در صورت نبود موس و کیبورد کارکرد خود را از دست نمی‌دهند.

دیگر عاملی که منجر به افزایش محبوبیت سیستم‌های لمسی نسبت به کامپیوترهای عادی شده است، تقاوت قیمت چشم‌گیر آن‌ ها است. به عنوان مثال برای خرید یک کامپیوتر با مشخصات معمولی، هزینه هنگفتی باید پرداخت شود. این در حالی است که برای خرید یک موبایل یا تبلت و یا هر وسیله لمسی دیگر، هزینه به نسبت کاهش می‌یابد. برای اطلاع از قیمت و خرید مانیتور لمسی اینجا کلیک کنید

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *